Badrum med Cararramarmor

Ett ljust och lyxigt badrum med äkta polerad gråvit marmor från Carrara. Med den karaktäristiska marmoreringen ger du golven en livfull, häftig och elegant yta. Produkterna i detta badrum finns längre ner på sidan.

Klicka hem produkterna redan idag

Trygg E-handel med Klarna

Smidig leverans hem till dig

Var kommer marmor ifrån?

Bergarten marmor bryts från stenbrott på många olika platser runt om i världen. Den kanske mest kända marmorn kommer från en liten stad i norra Toscana, Carrara. 

Vad använder man marmor till?

Eftersom marmor är en ganska porös stenart har den traditionellt sett använts till stenskulpturer. Fontana Di Trevi i Rom är ett exempel på en sådan. Idag uppskattar många det estetiska uttrycket som marmor har och det har därför blivit allt vanligare i svenska hem. Det kan användas i heminredningen i form av golv och väggar och återfinns ofta i kök, hallar och i badrum. 

Behöver marmor något särskilt underhåll?

Marmor är känsligt mot syra och får lätt repor och nagg. Att impregnera marmor är därför ett måste om den ska användas i vardagliga situationer. Du kan enkelt testa om din marmor är i behov av impregnering genom att skvätta lite vatten på ytan. Om vattnet snabbt absorberas är det eventuellt dags att impregnera.