Kantsten

När du vill rama in rabatter gräsmattor och skapa skarpa linjer i din trädgård är kantsten ett utmärkt alternativ. Kantsten har även praktiska fördelar eftersom det underlättar trädgårdsarbetet. Hos oss på Flisby har vi ett generöst utbud av kantsten där du kan hitta just din favorit.

Kantsten

Lättskött och vacker trädgård. Vill man göra det enkelt för sig och samtidigt få ett snyggt helhetsintryck, är kantsten en självklar lösning. Kantstenarna skapar vackra linjer i trädgården och håller även ogräs borta från blomsterrabatterna. Dessutom blir det lättare att klippa gräset utan trimmer och kantstenen håller även gräset på plats mot exempelvis en grusgång.

Ett annat användningsområde kan vara att rama in gången/trädgården på ett stilfullt sätt. De kan också hålla stenplattorna på plats och hindra dem från att rör på sig.

Hos Flisby kan ni hitta kantsten  för alla syften och i flera olika material som är väl anpassat för syftet. T.ex. våra  L-kantstöd lämpar sig perfekt för att ge trädgården en snygg inramning och samtidigt ger en gräsklippare en liten yta att gå på för att få till en snygg kantklippning på tomten. Vissa utav våra kantstenar kan också användas som mursten, t.ex. kantsten gränd, dessa limmas då på varandra med stenlim, för att få en låg stadig mur.

Hur hittar jag rätt kantsten?

När det är dags att välja kantsten är det bra att fundera över vilket intryck du vill skapa med din trädgård eller uteplats. I vårt stora sortiment finns allt mellan större mer rustika stenar som passar även i murar och nättare varianter som hjälper till att snygga till din rabatt.

För att välja kantsten är det därför bra att fundera på vilken känsla du vill förmedla parallellt med praktiska användningsområden. Om du främst vill få till snygga odlingar kan du exempelvis spana in våra stiliga planteringsringar som ingår i sortimentet för kantsten. Dessa ramar snyggt in dina växter och träd. Du väljer själv efter tycke smak om du vill hålla dig till en genomgående färg eller kombinera olika material och färger på kantsten. Vår kunniga kundtjänst guidar dig gärna vidare till ett val som du blir nöjd med.

Hittar du inte det du söker? Eller behöver du väldigt mycket sten till ett projekt?

Hos oss på Flisby kan vi få fram det mesta, allt från skiffertak, Gabioner, G-stöd, L-stöd, trottoarkantsten, rändalsplattor till sinusplattor och mycket mer!
Kontakta oss på mail@flisby.se för er förfrågan så hjälper vi er vidare!

Stenguiden

Läs eller ladda ner vår stora Stenguide som innehåller allt du behöver veta när du ska anlägga din trädgård! Vi delar med oss av vanligaste frågorna, materialkunskap, tips och råd. 

Läs eller ladda ner Stenguiden här.