Mursten

Oavsett om du står inför att äntligen designa och bygga dina drömmars mur från grunden eller kanske förstärka en redan befintlig mur har vi mursten av hög kvalitet som hjälper dig i byggprojektet. Hos oss på Flisby hittar du vacker mursten och alla de rätta tillbehören för att skapa en både vacker och stabil mur i din trädgård.

Hittar du inte det du söker? Eller behöver du väldigt mycket sten till ett projekt?

Hos oss på Flisby kan vi få fram det mesta, allt från skiffertak, Gabioner, G-stöd, L-stöd, trottoarkantsten, rändalsplattor till sinusplattor och mycket mer!
Kontakta oss på mail@flisby.se för er förfrågan så hjälper vi er vidare!

 

Gränssättande utan gränser. Våra murstenar finns i många varianter för att du ska kunna få en stödmur eller fristående mur som passar dina behov. Ett viktigt råd är dock att börja med de praktiska förutsättningarna och tänka efter vilka dimensioner som är möjliga på just din tomt.

Därefter kommer estetiken in i bilden och möjligheterna är många med struktur, släta, svängda och raka murar. Med muren sätter du inte bara gränser, du spränger dem också. Flisby har mursten i både natursten och betong och vi hjälper dig gärna med tips och tricks för ett lyckat murbygge.

Hur väljer jag rätt mursten för mitt projekt?

När du ska välja mursten behöver du fundera över tillämpningen. Det kan vara snyggt med en viss slags mur i kombination med blommor och planteringar medan en annan stil gör sig bättre vid en sittplats. Vill du skapa en industriell atmosfär eller är det viktigaste för dig att växterna har någonting att slingra sig upp för?

Viss mursten kan även lämpa sig bättre för att rama in rent estetiskt medan andra passar för dig som sätter det praktiska främst – oavsett ditt tillämpningsfall hjälper vi dig gärna med valet och delar med oss av vår gedigna expertis när det gäller val av mursten.

Tips om mursten och vilka verktyg behöver jag?

Se till att ha alla redskap redo när det är dags att ta itu med ditt murbygge. Det är frustrerande att upptäcka halvvägs in att du saknar något . Förarbete och planering ska inte underskattas, speciellt när det gäller beständiga byggen som murar kan det vara svårt att göra justeringar i efterhand. Du kommer att behöva verktyg som exempelvis vattenpass, tumstock och lod för att få ett bra resultat med ditt murbygge. 

Glöm inte fiberduken bakom, och vid högre murar eller beroende på massorna bakom, använd geonät för att hålla muren på plats.