Stegsten & Trampsten

Trampsten är ett mycket trevligt alternativ för den som vill skapa en fantasifull trädgårdsgång som leder fram till huset eller en sittplats. Med trampsten från Flisby kan du skapa kreativa lösningar som bjuder in till såväl avkoppling som samvaro. Visst kan du anlägga breda och rejäla trädgårdsgångar av grus eller stenplattor. Men den mysigaste vägen till sagolika blickfång i trädgården går via vindlande, mystiska gångar av trampsten. Skapa känslan av inomhus ute i trädgården.

Vilken typ av trampsten ska jag köpa?

Det finns många olika typer av trampsten att välja mellan. I vårt sortiment hittar du alltifrån naturliga stenar i granit och skiffer till klassisk sandsten och varianter i granitkeramik. Vilken av de olika typerna av trampsten som passar just din trädgårdsgång beror främst på vad du själv tycker är snyggt. All vår trampsten är tillverkad i lagom storlek för att de ska tåla att trampas på utan att gå av på mitten.

Botanisera kring olika former och färger. Hos Flisby hittar du bland annat drömska trampstenar i månformer eller varför inte satsa på att mixa olika material och skapa en härlig gång som leder fram till ditt trädgårdsland? Kombinera gärna med vackra växter för att skapa en kreativ miljö – bara fantasin sätter gränserna.

Hur mycket trampsten behöver jag beställa?

Innan du köper din trampsten kan det vara bra att lägga ut exempelvis pappersark där gången ska gå genom trädgården. Då får du en känsla för vilket avstånd som passar att ha mellan stenarna. Låtsas att varje pappersark motsvarar en sten och räkna sedan hur många papper som gick åt för att nå hela vägen fram från punkt a till punkt b. Att anlägga en gång av trampsten i trädgården är enkelt och kräver inte så mycket jobb. Det enklaste sättet att gå tillväga är att gräva ur en bit av jorden, sanden eller gruset där stenen ska ligga. Utgrävningen behöver bara motsvara höjden på stenen så att den hamnar i nivå med den omliggande marken. Ibland kan du behöva jämna till marken med lite sand, men ofta räcker det med att beställa själva trampstenen.

Om du är osäker på mängden och val av sten kan du börja med ett gäng som du senare kompletterar efterhand för att skapa gångar av trampsten som passar din smak utmärkt. Ibland behöver man helt enkelt känna sig fram för att hitta rätt material och former. Vår kunniga kundtjänst guidar dig gärna fram till ett beslut om du behöver mer information.

Hittar du inte det du söker? Eller behöver du väldigt mycket sten till ett projekt?

Hos oss på Flisby kan vi få fram det mesta, allt från skiffertak, Gabioner, G-stöd, L-stöd, trottoarkantsten, rändalsplattor till sinusplattor och mycket mer!
Kontakta oss på mail@flisby.se för er förfrågan så hjälper vi er vidare!

Stenguiden

Läs eller ladda ner vår stora Stenguide som innehåller allt du behöver veta när du ska anlägga din trädgård! Vi delar med oss av vanligaste frågorna, materialkunskap, tips och råd. 

Läs eller ladda ner Stenguiden här.