Granitsten

När du söker en slitstark sten med stor variation på utseendet är granitsten ett bra alternativ. Hos oss på Flisby hittar du granitsten som passar in i just din utemiljö.  Granitsten - en svensk favorit med många valmöjligheter. Det är ingen tillfällighet att granitsten är det mest använda materialet i Sverige bortsett från betong. Användningsområdena är i princip obegränsade och du kan välja mellan ett stort antal olika färgtoner och former. Granit uppskattas också för sin hårdhet – stenen suger extremt lite vatten, får nästan ingen påväxt och ser i princip likadan ut år efter år oavsett påfrestningar.

Varför ska jag köpa granitsten?

Graniten är en väldigt vacker natursten som är extremt hållbar och bara blir bättre över tid. Du kan skapa en snygg trappa eller använda den till snygga golv av antingen grå granit, röd granit eller varför inte mixa? Tack vara dessa egenskaper kan du njuta av din vackra granitsten år efter år när de får en unik patina.

Användningsområde för granitsten

Graniten passar utmärkt till de flesta delarna av trädgården, och finns oftast att matcha med både kantsten, stolpar och murar i samma struktur/färg. Vi har både svensk granit och importerad granit och olika prisklasser. Formaten 60x30, 60x60 och 60x40 cm är de mest populära med vi har både mindre och större format, romanum-mönster och tumlad granit (Markmixen). Du kan komplettera med en granitcirkel, kompassros och stegstenar - allt i granit.

I offentliga miljöer ser vi ofta granit kombinerat med betong vilket även fungerar i hemmamiljö för den som vill skapa spännande kontraster.

Vad kräver granitsten för underhåll?

Granitsten är extremt tåligt mot slitage, väder och vind. Om din granitsten har monterats på rätt sätt kan den hålla i stort sett hur länge som helst. Det du kan behöva göra är att tvätta bort eventuella alger, underhålla fogarna och fylla med fogmassa vid behov. Lite gräs kan vara snyggt mellan stenarna men underhåll från ogräs. Borsta granitstenens yta ren ibland.

Hittar du inte det du söker? Eller behöver du väldigt mycket sten till ett projekt?

Hos oss på Flisby kan vi få fram det mesta, allt från skiffertak, Gabioner, G-stöd, L-stöd, trottoarkantsten, rändalsplattor till sinusplattor och mycket mer!
Kontakta oss på mail@flisby.se för er förfrågan så hjälper vi er vidare!

Stenguiden

Läs eller ladda ner vår stora Stenguide som innehåller allt du behöver veta när du ska anlägga din trädgård! Vi delar med oss av vanligaste frågorna, materialkunskap, tips och råd. 

Läs eller ladda ner Stenguiden här.