Kalksten

Vi har kalksten för både inom- och utomhusbruk i form av stengolv, uteplatser och trädgårdsmurar. Kalkstenen har ett vackert naturligt utseende och finns i grafit, grågrafit och röd ton. Kalkstensplattorna finns i olika former med olika ytstrukturer. 

Om våra kalkstensplattor

Den borstade ytan på kalksten Giza är sammetslen medan kalksten borstad 60x40 och Romantik har en annan typ av borstning som ger en rustik yta. Då kalksten är en relativt mjuk bergart så rekommenderar vi inte att man går på med för starka medel när man rengör stenen, vi rekommenderar Steinfix 60 stensåpa. Detta är en stensåpa framtagen just för natursten och den både rengör och impregnerar stenen vid användning.

Hittar du inte det du söker eller behöver du väldigt mycket sten till ett projekt?

Hos oss på Flisby kan vi få fram det mesta, allt från skiffertak, Gabioner, G-stöd, L-stöd, trottoarkantsten, rändalsplattor till sinusplattor och mycket mer!
Kontakta oss på mail@flisby.se för er förfrågan så hjälper vi er vidare!

Stenguiden

Läs eller ladda ner vår stora Stenguide som innehåller allt du behöver veta när du ska anlägga din trädgård! Vi delar med oss av vanligaste frågorna, materialkunskap, tips och råd. 

Läs eller ladda ner Stenguiden