Marktegel

Visar 6 produkter

Marktegel är en marksten med lång livslängd och låg underhållskostnad. Det är slitstarkt och passar lika bra i offentliga miljöer som i privata trädgårdar. Marktegel är också frosttålig.

Tips: Lägg marktegel som golv i växthuset, det blir supersnygga tillsammans med krukor i terrakotta.

Att tänka på när du ska köpa marktegel

Marktegel bjuder in till att experimentera med olika mönster. Om du väljer att placera ditt marktegel i ett växthus kan det vara snyggt att rama in odlingar, en sittplats eller kantlinjen med hjälp av marktegel i en färg som skiljer sig från golvet i helhet. På så vis skapar du en unik installation.

När du ska köpa och använda marktegel är det bra att tänka på att sättningen kommer att påverkas av placeringen. Om du planerar att använda marktegel på en garageuppfart kommer du att behöva säkra upp att underlaget är stabilt nog. Vanligen fogas våra marktegel fast med hjälp av stenmjöl.

Hur tar jag hand om mitt marktegel?

Marktegel som placeras i utomhusmiljö behöver i regel ingen särskild omvårdnad. Snarare är det så att när det utsätts för olika väder kommer det att slitas på ett naturligt sätt vilket ger teglet en härligt rustik karaktär. Det enda du kan behöva göra är att borsta rent det ibland och använda vatten om ytterligare rengöring skulle behövas.

När det gäller marktegel som placeras i inomhusmiljö, exempelvis i ett växthus eller i en carport, kan du behöva vara mer uppmärksam. Om du har krukor placerade på teglet kan dessa göra att teglet smutsas ned eller att biologisk beväxning uppstår på teglet. I en carport där en bil parkeras bör du vara uppmärksam på tö som kan ge ifrån sig salt som då är klokt att avlägsna för att skydda ditt marktegel.