Vilket är det bästa golvet till växthuset?

Det beror dels på vad du gillar och dels på användningsområde! Golvet i växthuset ska uppfylla många parametrar. Det ska vara snyggt, passa växthusets och trädgårdens stil och dessutom vara praktiskt och lättskött.

Välj ett frosttåligt golv till växthuset

Golvet i ett växthus måste tåla frost och minusgrader, använd därför en beläggning som är avsedd för utomhusbruk. Lika viktigt är att det är en golvbeläggning som släpper igenom fukt. Vatten, imma och kondens måste ta vägen någonstans annars kan det orsaka frostsprängning.

Tegelgolv

Ett växthus med tegelgolv ger en rustik känsla. Med olika nyanser på teglet och olika läggningsmönster kan du skapa ett unikt och vackert golv. Du kan välja att foga det i olika nyanser beroende på vilken stil du är ute efter. Det går också att lägga tegelgolvet utan fog för en ännu mer ”rå” känsla. Tegelgolv är dessutom tåligt och lättskött, enkelt att sopa och tål väta bra.

Marksten av betong - robust och prisvärt

Många väljer marksten av betong som golv i växthus. Det ger ett hållbart och slitstarkt golv som tål det mesta. Genom att tänka lite kreativt kring hur du lägger markstenen kan du få olika stil på golvet. Lägg ett fint mönster med förskjuten fog eller varför inte ett klassiskt fiskbensmönster? Det finns många färger och former att välja på när det gäller marksten så kombinationsmöjligheterna är oändliga!

Natursten – hållbart och vackert golv i växthuset

Det finns många fina typer av natursten som passar bra att ha i växthus. Stenens naturliga skiftningar och strukturerade yta ger ett levande golv som åldras vackert. Det är bara fantasin som sätter gränser för hur du vill utnyttja natursten i växthuset. Välj gärna en sten med ”sträv” eller skrovlig yta så att det inte blir halt inne i växthuset när det blir kondens eller spill av vatten.