Sandsten

Sandstenens varma toner av grå, sand och ockrasand ger din trädgård ett mjukt ombonat intryck. Sandstenen läggs i Romanum-mönster, en mix av fyra storlekar på stenplattorna, som ger ett vackert mönster. Vi har också stegstenar och cirklar i sandsten. Denna sten är mycket populär på de brittiska öarna och alla ni som sett "En plats på landet" har sett alla vackra uteplatser lagda med sandsten. Sandsten har använts i tusentals år av människan, de mest populära byggnaderna som helt är byggda i sandsten är pyramiderna i Egypten. 

Om sandsten

Sandstenen är en porös stensort vilket gör att du ska undvika att salta på stenarna. Om du har sandsten som ligger i ett skuggigt område och fått påväxt av alger som kan du med fördel använda Tercol stentvätt för att få bort detta.

Hittar du inte det du söker? Eller behöver du väldigt mycket sten till ett projekt?

Hos oss på Flisby kan vi få fram det mesta, allt från skiffertak, Gabioner, G-stöd, L-stöd, trottoarkantsten, rändalsplattor till sinusplattor och mycket mer!
Kontakta oss på mail@flisby.se för er förfrågan så hjälper vi er vidare!

Stenguiden

Läs eller ladda ner vår stora Stenguide som innehåller allt du behöver veta när du ska anlägga din trädgård! Vi delar med oss av vanligaste frågorna, materialkunskap, tips och råd. 

Läs eller ladda ner Stenguiden här.