Granittrappor

Flisby har ett stort sortiment av trappblock i granit. Dessa vackra och hållbara trappsteg i natursten ger en vacker naturlig känsla som skulle passa väl in i vilken trädgård som helst. Trappblocken går att kombinera snyggt med både mursten och kantsten samt är extremt hållbara. Du kan välja mellan trappblock i ett flertal färgtoner, från den populära grafitfärgen till olika grå toner. Vi har också färdiga halvrunda trappor i två storlekar samt en rektangulär variant. 

Tänk på följande när du bygger din granittrappa

Tänk ut hur du vill att din trappa ska se ut. Hur lång den ska vara. Ska den svänga eller byta riktning? Ska den kombineras med en mur?

Värt att veta är att trappblock i granit är väldigt tunga, vid beställning kan ni passa på att fråga om dessa kan levereras med kranbil, i så fall kan du vid frakten köpa till att dessa lyfts in på angiven plats direkt (om platsen tillåter). Kontakta oss för frågor på detta. 

Dränera marken ordentligt där du ska anlägga din trappa. Fyll på med singel eller sättsand, se till att undermaterialet inte rinner ut på sidorna. Stegdjupet på en trappa ska vara ca 30 cm, höjden ca 15 cm. Lägg stegen med lite överlappning så att de inte kan sjunka ner i bakkant. Trappblocket ska istället luta en aning neråt så att vattnet rinner av trappan ordentligt vid ett regn.