Natursten

Bland trädgårdsplattor är natursten ett uppskattat och mycket omtyckt val av material. Här väver du in de vackra mönstren från naturen som skiffer, kalksten och granit och skapar en vacker miljö i din trädgård. Hos Flisby hittar du ett generöst utbud av natursten att välja mellan. Det som särskiljer natursten från exempelvis betong är att det ger ett mjukare intryck och du plockar in en del av naturen hemma hos dig.

Inom natursten hittar du material som granit, skiffer, sandsten och kalksten. Stenarna erbjuds i både regelbundna block och mer asymmetriska former som för tankarna till den livliga naturen.

Hur väljer jag rätt natursten?

När det gäller val av marksten är det till stor del subjektivt vad som matchar din smak och det är därför svårt att ge några allmängiltiga råd. Det finns därmed inget som är rätt och fel val. Det du behöver tänka på är vad du vill förmedla för intryck. Så länge du blir nöjd är det rätt val. Fundera kring frågor som i vilka miljöer du trivs? Vill du ha det enhetligt och använda samma typ av sten genomgående i din utomhusmiljö eller föredrar du att experimentera genom att kombinera olika material. Natursten lämpar sig för dig som vill skapa unika kombinationer med handplockade stenar i dina favoritmaterial.

Skötselråd för natursten

Natursten är i regel lättskött och tåligt och kräver inget gediget underhåll för att hålla länge. Det som är viktigt är att den läggs på ett sätt så att den tål belastning. Håll ett öga på din natursten emellanåt och se om det har dykt upp några skador som behöver korrigeras.

När naturstenen ska rengöras bör du undvika syror och salter, vatten är det bästa alternativet för att hålla din natursten ren! Vid behov kan du tillsätta såpa eller tvål för att hålla din natursten snygg och fräsch.