Kalkstensgolv

Kalkstensgolv för tankarna till avskalade och minimalistiska hem, inte sällan belägna på våra älskade öar Öland och Gotland. Men den avslappnade känslan kan du flytta in i vilket hem som helst med rätt inredning och golvmaterial. Kika igenom vårt breda utbud av stilrena kalkstensgolv för att hitta rätt variant för dig. Vi har kalksten i olika färger och nyanser. Vissa går åt beige, medan andra varierar i olika gråa nyanser.

Vilka fördelar har kalkstensgolv?

Det som framför allt gör kalkstensgolv unikt i sitt slag är att ingen stenplatta är den andra lik. Ofta skymtas uråldriga sprickbildningar och fossiler i mönstret. Vill du ha ett unikt golv med stor karaktär gör du alltså helt rätt i att välja ett kalkstensgolv. Kalksten är mer poröst och därmed mindre tåligt än andra vanliga stensorter, som granit, marmor och skiffer. Samtidigt är den härliga patinan som bildas med åren svårslagen.

Var passar kalkstensgolv?

Kalkstensgolv passar i många delar av hemmet, både inom- och utomhus. Eftersom det är relativt poröst och spricker lättare än många andra stenmaterial bör det inte användas i närheten av pooler då det finns risk att flisor gör skada. Annars passar kalkstensgolv överallt där du vill åstadkomma en varm och härlig känsla i hemmet.