Marmorgolv

Den slittåliga bergarten marmor har använts som byggnadsmaterial på olika sätt under mycket lång tid. Just marmorgolv har varit en del av våra hem i tusentals år. Idag är möjligheterna till att inreda med marmorgolv stora. Oavsett om du vill ha ett vitt, grått eller grönt marmorgolv har vi på Flisby flera varianter att välja mellan.

Vad är skillnaden mellan Carraramarmor och annan marmor?

Hos oss hittar du marmor i många olika utföranden. All marmor är unik och de olika typerna skiljer sig framför allt åt vad gäller utseende. Den klassiska italienska marmorsorten Carrara är mest känd. Den kommer i en blågrå eller vit färg och karaktäriseras främst av det marmorerade utseendet och kristallernas skarpa uttryck. I vårt sortiment hittar du också ren, vit marmor och gröna varianter.

Kan jag ha marmorgolv i badrummet?

De senaste årens materialtrender vad gäller badrumsinredning har lutat mycket åt användningen av lyxiga material till såväl golv som väggar och tak. Här platsar marmorn mycket bra. Självklart kan du använda marmorgolv i badrummet. Det adderar en oslagbar känsla av lyx, samtidigt som det är väldigt bekvämt att vila fötterna på. Kom bara ihåg att marmor är ett material som är känsligt för syra. Städa inte ditt marmorgolv med rengöringsmedel som innehåller kalklösande medel, citron eller andra syrliga ämnen. Då finns risken att ditt badrumsgolv av marmor missfärgas.

Hur tar jag hand om mitt marmorgolv?

När det är dags att städa ditt marmorgolv är såpa ett bra alternativ. Då får stenen rätt typ av porfyllnad som ger den ett bra ytskydd. För att undvika fläckbildning är det bästa att torka av marmorgolvet med en mjuk trasa istället för att låta det självtorka efter rengöring. Rengör helst dina marmorgolv regelbundet och var noggrann vid valet av produkter.