Betongtrappor

Att investera i en betongtrappa kan vara ett bra val om du vill ha en lättskött och tålig trappa. Trappan är det första intrycket du möter när du närmar dig huset, så välj den med omsorg. Flisby har färdiga trappblock i olika storlekar. Trappblocken / blockstenen kan även användas till en stödmur, då läggs blocken ovanpå varandra och limmas fast med stenlim. 

Tips när du ska bygga betongtrappa

Tänk ut hur du vill att din trappa ska se ut. Hur lång den ska vara. Ska den svänga eller byta riktning? Ska den kombineras med en mur?

Har du en lång slänt kan det vara både snyggt och bekvämt att dela av trappan med en eller flera avsatser på vägen ner. Avsatserna kan du belägga med marksten i matchande färg.

Vill du ha en bredare trappa kan du lägga flera trappblock bredvid varandra. Flisby har trappblock i bredd från 60 cm upp till 105 cm i färgerna grå och grafit. Du kan få olika utseende på trappan genom att välja en knäckt front eller en slät front. Våra trappblock som har 60 cm bredd finns också i halvor.

Dränera marken ordentligt där du ska anlägga din trappa. Fyll på med singel eller sättsan och se till att undermaterialet inte rinner ut på sidorna. Stegdjupet på en trappa ska vara ca 30 cm och höjden ca 15 cm. Lägg stegen med lite överlappning så att de inte kan sjunka ner i bakkanten. Trappblocket ska istället luta en aning neråt så att vattnet rinner av trappan ordentligt vid ett regn.

Med vårt breda sortiment av trappor i betong hittar du säkert en prisvärd trappa till din trädgård.