Stenplattor

Stenplattor används ofta i trädgårdar och på uppfarter för att skapa en sammanhållen känsla mellan hemmet och utomhusmiljön. Hos oss hittar du ett brett sortiment av stenplattor att inreda trädgårdens golv med. Varje stenplatta har sin unika charm och förutsättning. Här får du vägledning i hur du väljer rätt stenplattor för just ditt uteprojekt samt hur du lägger stenplattorna på bästa sätt. Botanisera sedan bland natursten i böljande former, kantiga betongplattor i raka mått och alla stenplattor du kan tänka dig däremellan.

Vilka stenplattor passar i min trädgård?

Vilka stenplattor just du ska välja har framför allt med tycke och smak att göra. Vissa föredrar skiffer och granit, andra natursten eller betong. En del uppskattar att mixa olika stenar i trädgården, medan andra vill hålla en röd tråd i inredningen av utemiljön. Titta på hur andra har gjort och känn dig fram. En annan aspekt som styr vilka stenplattor som passar i din trädgård är ändamålet för stenplattorna. Tänk på att olika stenplattor skapar olika mönster. Om du föredrar stora plattor måste du också se till att tjockleken är tillräcklig för att inte knäckas vid belastning. 

Hur många stenplattor behövs?

Hur många stenplattor du behöver beror förstås på hur stor yta du vill belägga. För att räkna ut åtgången behöver du ha en idé om ytan. Vanliga projekt som kräver stenplattor är trädgårdsgångar och garageuppfarter. En bra riktlinje är då att två personer med lätthet ska kunna mötas i trädgårdsgången utan att behöva kliva ut i rabatten eller på gräsmattan. När du anlägger en garageuppfart bör du räkna på en bredd där en bil med öppna dörrar får plats utan problem. 

Hittar du inte det du söker? Eller behöver du väldigt mycket sten till ett projekt?

Hos oss på Flisby kan vi få fram det mesta, allt från skiffertak, Gabioner, G-stöd, L-stöd, trottoarkantsten, rändalsplattor till sinusplattor och mycket mer!
Kontakta oss på mail@flisby.se för er förfrågan så hjälper vi er vidare!

Stenguiden

Läs eller ladda ner vår stora Stenguide som innehåller allt du behöver veta när du ska anlägga din trädgård! Vi delar med oss av vanligaste frågorna, materialkunskap, tips och råd. 

Läs eller ladda ner Stenguiden här.